e
  • e0

    Mutlu

  • e0

    Eğlenmiş

  • e0

    Şaşırmış

  • e0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

En İyi 6 Bilgisayar Programlama Dili 2021

En İyi 6 Bilgisayar Programlama Dili

Çok sayıda programlama dili olmasına rağmen, aşağıda yalnızca en iyi 6 programlama dili listemize alındı. Tüm bilgisayar programlama dilleri değişikliklere eğilimlidir. Bununla birlikte, yukarıda sayılan programlama dilleri şu ana kadar pazarda büyük bir yer tutmuştur ve gelecekte çok daha uzun süre de gündemde olmaya devam edeceklerdir. İhtiyaç ve kabiliyetlerinize en uygun dili seçin ve internetteki sayısız kaynağı kullanarak en kısa zamanda kendi uygulamalarınızı geliştirmeye başlayın.

  • Okuma Süresi

    4 Dakika
  • Zorluk Seviyesi

    1.Seviye
  • Yazım Süresi

    4 Dakika
  • Kategorisi

    Genel
avatar
Admin
0 arkadaş - 44 içerik
Takip Et

En İyi 6 Bilgisayar Programlama Dili Hangisi? Hangi Programlama Dilini Öğrenmeliyim? Yazılımcı Olmak İçin Nereden Başlanmalı? Başlangıç İçin Hangi Programlama Dili Öğrenilmeli? Program Kodlamak İçin Hangi Kod Dili Lazım?

Programlama Dili Nedir?

Programlama dili, programcılar tarafından yazılım uygulamaları geliştirmek için kullanılan bilgisayar tarafından okunabilir olan bir dildir. Çok sayıda programlama veya kodlama dili vardır, bu dillerin bir program yazmak için kendi kuralları, yapıları ve sözdizimleri vardır.

En İyi Bilgisayar Programlama Dilleri

Programlama üzerine kariyer yapmaya karar verenlerin akıllarına gelen bazı genel sorular şunlardır:

  • Hangi programlama diline paranızı ve zamanınızı yatırmalısınız?
  • Hangi programlama dili talep görüyor?
  • Hangi programlama dilini öğrendiğimde iş bulma imkânım daha yüksek olur?
  • Piyasada hangi programlama dili tutuluyor?

Bu tür sorulara “doğru” cevap yoktur. Öğrenilecek ilk programlama dilini seçmek, ne tür projelerde çalışacağınıza, hangi programlama diliyle çalışmanız gerektiğine, ne kadar kolay olmasını istediğinize ve zorluk seviyesinin ne olduğuna bağlı olacaktır.

Aşağıda, kazançlı işleri yapabilmek veya mevcut programlama becerilerinizi geliştirmek için öğrenebileceğiniz en tutulan 6 programlama dili verilmiştir. Geliştirici olarak çalışmak istiyorsanız, programlama dillerini öğrenmeli ve becerilerinizi geliştirmelisiniz.
İşte bu yazımızda bahsedeceğimiz programlama dilleri listesi:

  • Python,
  • Javascript,
  • Java,
  • R programlama dili,
  • Swift,
  • C/C++.

Python Programlama Dili

Python, bugün öğrenilecek en gelişmiş ve en iyi bilgisayar programlama dillerinden biridir. Nispeten yeni programlama dilleri arasındadır. Yeni başlayanlar için Python öğrenmek çok kolay ve eğlencelidir. Ayrıca açık kaynaklı ve nesne yönelimli bir programlama dilidir. Python programlama dili Guido Van Rossum tarafından geliştirilmiş ve 1991 yılında piyasaya sürülmüştür.

Önemli:  Random Access Memory (RAM) Nedir ?

 

Python Bilgisayar Programlama Dili

Kullanımı ve dağıtımı çok kolaydır, ayrıca birçok platform ve sistemi de destekler. Anlaması çok basit ve öğrenmesi en kolay programlama dilidir diyebiliriz. Birden çok kitaplığı destekler ve daha karmaşık uygulamaları zahmetsizce yapmanıza imkân tanır.
Web geliştirme, sistem geliştirme, makine öğrenimi vb. alanlarda kullanılır. Instagram, Facebook, YouTube, Twitter ve Amazon gibi en popüler web siteleri Python programlama dilini kullanır. Ancak, Python programlama dili, mobil uygulama geliştirme için hala daha çok da uygun değildir.

Javascript Programla Dili

 

Javascript Programla Dili

Javascript, yine sıkça kullanılan nesne yönelimli bir programlama dilidir. Dünyanın en popüler programlama dilleri arasındadır. 1995 yılında piyasaya ilk sürüldüğünde “LiveScript” olarak adlandırılmış ve daha sonra Javascript olarak yeniden adlandırılmıştır. Javascript, ön uç web geliştirme(front-end) ve arka uç geliştirme(back-end) tasarımı için çok önemlidir. Javascript programlama dili, site ziyaretçilerine sitemizin daha işlevsel görünmesi amacıyla web sitelerine iyi bir görünüm ve his vermeye yardımcı olur. Tüm büyük tarayıcılarla uyumludur.

Python ‘un aksine, bu programlama dili mobil geliştirmede ve masaüstü uygulama geliştirme ve oyun geliştirme için de kullanılabilir. Javascript programlama dilini öğrenmek çok kolaydır. Netflix, Uber, PayPal gibi kuruluşların çoğu ve birçok start-up hali hazırda Javascript kullanıyor.

Javascript, istemci taraflı bir kodlama dilidir. İstemci tarafındaki tarayıcıda çalışabilir.

Java Programlama Dili

Java Programlama Dili

Java, bugüne kadar kullanılan en popüler ve yaygın kodlama dili olmuştur. Sunucu tarafı uygulamaları geliştirmek için büyük kuruluşlar tarafından kullanılır. Java, nesne yönelimli bir yapıya sahip genel amaçlı bir programlama dilidir. WORA yeteneklerine sahiptir, yani “Bir Kez Yaz, Her Yerde Çalıştır.” (Write Once, Run Anywhere) Java 1996 yılında James Gosling tarafından Sun Microsystems’de tasarlanmış ve geliştirilmiştir. Java programlama dili, ağ oluşturma, veri tabanı bağlantısı, XML ayrıştırma vb. gibi farklı etkinlikler için çeşitli API’ler sunar.

Önemli:  Kullanıcı Hesabı Denetimini Kapatma 2021

Java dili, kurumsal yazılım geliştirme tabanlı işler arıyorsanız öğrenmeniz gereken en yaygın kullanılan bilgisayar programlama dilidir. Uygulamanızı platformlar arası uyumlu hale getiren güçlü bir Java Sanal Makinesi’ne (JVM) sahiptir. JVM, Google, Twitter ve YouTube gibi çeşitli web siteleri için arka uç olarak kullanılır. Web uygulamaları, Android uygulamaları ve Büyük Veri araçları için gayet uygundur.

Java; güçlü, açık kaynaklı ve hızlı geliştirme araçlarına sahiptir. Ayrıca çok sayıda açık kaynaklı kütüphaneye sahiptir.

R Programlama Dili

R, Robert Gentleman ve Ross Ihaka tarafından 1993 yılında geliştirilen bir programlama dilidir. İstatistiksel hesaplama, bilimsel araştırma ve veri analitiğinde kullanılır. R açık kaynaklıdır ve tüm platformlarda kolayca çalışır. Çeşitli grafiksel ve istatistiksel teknikler sunar ve son derece genişletilebilirdir. R, dağıtımıyla birlikte verilen sekiz pakete ve çok çeşitli modern istatistikleri kapsayan CRAN ailesinden daha birçok pakete sahiptir.

R programlama dilinin avantajları

Veri karşılaştırması için destek
Paket dizisi
Kaliteli grafik ve çizim
Yüksek uyumluluk
Makine Öğrenimi işlemleri

R programlama dilinin dezavantajları

Zayıf köken
Temel güvenlik özellikleri
Zayıf veri işleme
Yavaşlık
Çeşitli paketlere yayılmış olma

Revolution Analytics tarafından yapılan ankete göre, bir R Programcısının ortalama maaşı ABD’de yılda 110.000 ABD dolarıdır.

Swift

Swift genel amaçlı ve açık kaynaklı bir programlama dilidir. İOS uygulamaları geliştirmekle ilgileniyorsanız, Swift programlama dilini tercih etmek doğru bir karardır ve aynı şekilde yüksek ücretli bir kariyer yoludur. Swift, Apple tarafından Temmuz 2010’da geliştirildi. MacOS ve iOS uygulamaları geliştirmek için kullanılır.

Önemli:  YOLCU360 BİR KEZ DAHA TÜRKİYE’NİN EN İYİ İŞVERENLERİ LİSTESİNDE

Swift’te programlama İngilizce diline benzer ve bu nedenle anlaşılması kolaydır; uzun kod satırlarına sahip değildir. Ancak, Swift sürümlerinin Apple tarafından sürekli güncellenmesiyle kararsızlık oluşmaktadır.
C/C++
C, esnek ve verimli olan en eski programlama dilidir.
C/C++; Java, C# ve Javascript gibi diğer programlama dillerinin köküdür ve bu nedenle bu diller, C/C++ ile benzer bir sözdizimine sahiptirler.
C/C++; gelişmiş hesaplamalarda, grafik derleyicilerinde, veri tabanı ve sistem yazılımlarında ve oyun geliştirmede kullanılır. Birçok derleyici ve kütüphaneye sahiptir. Ancak, dinamik bellek ayırmayı desteklemez ve bu dilin sözdizimi yeni başlayanlar için çok karmaşıktır.

Çevrimiçi olarak Udemy sitesinde yazılım dersleri eğitim setleri mevcut. Sıfırdan başlayacaklar veya kendini geliştirmek isteyenler için her seviyeye uygun dersler verilmektedir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

SEO Uzmanı